Over Jetteke Loomans

Mijn drive is om mensen dichter bij zichzelf te brengen; zodat ze meer contact ervaren met hun lichaam, gevoelens, eigen wijsheid, kracht en passie. Ik onderscheid me van andere therapeuten doordat ik naast het mentale, ook deze lagen meeneem in de behandeling. Door diverse bewustwordingscursussen heb ik mijn inzicht in mezelf en anderen verdiept.

Ik ben geboren in 1976 en ben in 2002 afgestudeerd als psycholoog aan de universiteit. Hierna ben ik als psycholoog aan het werk gegaan en heb de postdoctorale opleidingen tot BIG geregistreerd gz-psycholoog en psychotherapeut afgerond. In de loop der jaren ben ik psychische klachten op een dieper niveau gaan begrijpen, waardoor snel duidelijk is wat er nodig is voor een meer structurelere verandering. In de psychotherapieopleiding leerde ik de informatie die ik ervaar in mijn lichaam als instrument te gebruiken in de sessies; door te voelen welke gevoelens ik in het contact ervaar en bewust te zijn van de beelden en vragen die bij me opkomen. Hierdoor is de feedback persoonlijker en gerichter.  Na 12,5 jaar binnen een grote GGZ instelling gewerkt te hebben, wilde ik graag een eigen praktijk starten, om zo mijn specifieke talenten en inzichten meer in te kunnen zetten.

In het begin van mijn loopbaan duwde ik mijn gevoeligheid weg door een zogenaamde therapeutische houding aan te nemen. In het spirituele circuit ging ik cursussen volgen om mijn gevoeligheid te kunnen plaatsen en om te onderzoeken wat er nog meer tussen hemel en aarde is. Door opgedane inzichten en ervaringen binnen en buiten deze cursussen leerde ik om met de kwetsbare, gevoelige en tevens krachtige kanten in mezelf om te gaan en de (verborgen) kracht en het kwetsbare in anderen aan te voelen. Ik leerde me juist verder te openen en alles wat ik voel te verwelkomen. Ik zie het nu als kracht dat ik me laat raken in een contact.

Ik word enthousiast van werken met mensen die gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met zichzelf. Ik geniet van puur contact met mensen en vind het prachtig om mensen te zien groeien in hun ontwikkeling. Mijn passies zijn spiritualiteit, intuïtie en omgaan met hooggevoeligheid.

Op 1 januari 2018 heb ik mijn praktijk geopend.

Werkervaring

Na mijn afstuderen in 2002 als psycholoog aan de Universiteit van Utrecht heb ik de eerste jaren van mijn loopbaan gewerkt in een psychiatrisch ziekenhuis en in een vrijgevestigde psychologenpraktijk. In 2005 ben ik bij GGZ Rivierduinen, locatie Voorhout, gaan werken en heb ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog gedaan (een werk-opleidingscombinatie). Na de afronding van de opleiding ben ik binnen Rivierduinen op de locatie Gouda gaan werken op een afdeling voor angst, depressie, somatoforme stoornissen, trauma en persoonlijkheidsproblematiek.

Na een aantal jaren voelde ik een verlangen naar verdere verdieping. Ik heb toen de opleiding tot psychotherapeut gedaan (ook een leer-werkcombinatie) bij de Jelgersma kliniek (een klinisch centrum voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis) en GGZ Leiden, afdeling persoonlijkheidsstoornissen.

Na deze opleiding ging ik weer volledig bij GGZ Rivierduinen, locatie Gouda werken en werkte ik in de specialistische GGZ in een team persoonlijkheidsstoornissen en complex trauma en in een wijkteam. In augustus 2017 heb ik de overstap gemaakt van GGZ Rivierduinen naar PsyQ in Utrecht, team angststoornissen. Hier werk ik drie dagen per week naast mijn eigen praktijk.

Kwalificaties

In meerdere vormen van psychotherapie heb ik me gespecialiseerd, zoals in schematherapie, EMDR, cliëntgerichte psychotherapie (met focussing) en cognitieve gedragstherapie.

 • Psychotherapeut BIG: registratienummer 69066740616
 • GZ-psycholoog BIG: registratienummer 49066740625
 • Basis- en vervolgopleiding EMDR en registratie als ‘Practitioner Europe’
 • Basis- en vervolgopleiding schemagerichte therapie
 • Basis- en vervolgopleiding cognitieve gedragstherapie
 • Diverse supervisietrajecten in constructionele gedragstherapie, SFT(schematherapie), MBT (mentalisation based therapy) en psychotherapie
 • Bijscholing in IPT (interpersoonlijke psychotherapie), MBT, constructionele gedragstherapie, groepsdynamica en het gevolgenmodel
 • Diverse bewustwordings- en persoonlijke ontwikkelingscursussen, waaronder Avatar, energetisch coach, reading- en healingopleiding en opleiding levend meesterschap
 • Lidmaatschap van Vereniging EMDR Nederland
 • Lidmaatschap van VPeP, Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (voorheen genaamd Clientgerichte Psychotherapie Vereniging)
 • Lidmaatschap LVVP, Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten
 • Zorgverleners AGB code: 94015023, Praktijk AGB code: 94063609
 

Contact

  Contact

  Stuur een e-mail naar info@jettekeloomans.nl, na aanmelding ontvang je een beveiligde mail waarin je de aanmelding kunt toelichten.